Полезен ли е климатика?

Автор: Климатици Варна Публикувано в: Полезна информация Дата на създаване: 2014-06-30 Прочитания: 2915 Коментари: 0
Полезен ли е климатика?

Много често се спекулира относно въздействието на климатика върху човешкото здраве. В тази статия ще се постараем да дадем отговор на най-често срещаните въпроси.

климатици варна, климатици, klimatici varna, klimatici, филтри, филтър

Климатиците работят на конвективен принцип. Това значи, че за да стоплят или охладят помещението е необходимо въздуха да циркулира. Именно тази циркулация на въздуха плаши част от хората.

Климатиците са оборудвани с комплект филтри за твърди частици, които предпазват топлообменната повърхност на климатика от замърсяване. Когато филтрите не се почистват естествено възниква риск, както за климатика, така и за ползвателя му.

Съвременните климатици са оборудвани с плазмени, антиалергични и антибактериални филтри. Филтрите с активен въглен дори пречистват въздуха от неприятни миризми. Попитайте за подобни модели. Заслужават си.

За да не пречи климатика на вашето здраве, редовно почиствайте филтрите му. Не е нужно да чакате годишната профилактика, за да обърнете внимание на чистотата на този уред. Това важи и за всички останали уреди в домакинството ви.

Здравословната и безопасна темепратурна разлика през лятото е до 5-7 градуса. Това значи че ако навън е 33 градуса в помещението не бива температурата да е по-ниска от 28 градуса по Целзии. Избягвайте работата на климатика при максимална скорост на вентилатора. За предпочитане са по-ниските скорости. При ниска скорост на вентилатора климатика работи по-безшумно и не създава опасни въздушни течения.

Климатиците със специални сензори пък автоматично насочват клапите, така че да не обдухват хората в помещението. Това е много полезна функция. Попитайте за подобни модели климатици.

Климатика крие точно толкова рискове, колкото и обикновен панелен радиатор. Понякога рисковете дори са много по-малко. Разбира се при колебания се консултирайте със специалист.

Екипът на Климатици Варна

Остави коментар

Въведи кода от картинката